Referenties

referenties

“Ik ken Alex al jaar en dag als professional in zijn werk. Hij neemt zijn ruime ervaring mee in zijn rol als Familie mediator. Hij voelt in gesprekken feilloos aan waar de schoen wringt, en benoemt dat dan ook. Hij laat zijn gesprekspartners voldoende ruimte om zelf oplossingen aan te dragen en helpt daar waar nodig deze te concretiseren. Ik ken Alex als integer, doelgericht en zijn hart zit op de juiste plek. Deze combinatie maakt hem als mediator sterk in zijn werk!”

“Alex ken ik al een aantal jaren en telkens valt het me op hoe gedegen en gedreven hij te werk gaat. Alex doet niets zomaar, maar verdiept zich in de materie en gaat uiterst consciëntieus te werk. Hij legt makkelijk de verbinding met mensen en wint daardoor snel aan vertrouwen, doorziet een situatie snel en weet dan in no time met de juiste technieken en methodieken een goede aanpak te verzinnen. Op een uiterst vriendelijke en zachte manier, tegelijkertijd voel je als ‘lijdend voorwerp’ dat hij wel degelijk een stevige grip heeft.”

“Ik heb Alex ontmoet tijdens een netwerkborrel. Tijdens een 1 op 1 gesprek kom je meer over elkaar te weten. Al snel kwam ik er achter dat Mediation echt Alex’s ding is! Hij heeft daar goede resultaten mee bereikt.”

“Als Alex iets toezegt, kun je ervan uitgaan dat het gebeurt, rustig, vanzelfsprekend, betrouwbaar en gedegen. Het was een verademing om met Alex samen te werken voor het Zwolsch Ontbijt Netwerk. Gewoon een fijn mens dus en een vakman op zijn gebied.”

“Als bestuurder bij een lokale omroepstichting heb ik Alex ingeschakeld om het vertrouwensprobleem dat binnen het bestuur was ontstaan mee helpen op te lossen. Alex heeft de problemen op een rustige, evenwichtige wijze aangepakt, waardoor hij slechts na enkele gesprekken het vertrouwen heeft weten te verkrijgen van de beide kampen die inmiddels binnen het bestuur waren ontstaan. In de diverse gesprekken die hij met beide partijen afzonderlijk en met het voltallig bestuur tezamen heeft gevoerd is hij in staat geweest het bestuur op dat moment weer zover actief te krijgen dat besluiten konden worden genomen. Dit was – gezien de persoonlijkheid van de individuele bestuurders – geen makkelijke opgave, waarvoor ik Alex zeer erkentelijk ben.”


“Als zorgcoördinator bij een stichting voor beschermd wonen hebben Alex en ik diverse gesprekken gehad over jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij we gekeken hebben wat we voor elkaar konden betekenen. Ten tijde van het faillissement van die stichting heeft Alex voor mij klaargestaan om mee te denken in oplossingen voor onze cliënten en medewerkers, in een periode die heel onzeker is geweest. Daarnaast heb ik veel aan zijn adviezen en ideeën gehad in de tijd van de transitie naar een nieuwe stichting en de stappen die ik heb moeten nemen om het bestuur van de huidige stichting aan de tand te voelen. Alex is bereid om nieuwe wegen te bewandelen en zijn ervaringen te delen, maar verliest nooit uit het oog of een onderneming haalbaar is. Ik heb onze samenwerking als prettig en positief ervaren.”


“Alex ken ik als iemand met een luisterend oor; serieus, kritisch en betrokken. Hij kan je zo adviseren en coachen tijdens een goed gesprek, dat je je geholpen voelt en je weer verder kunt.”


“Alex weet o.b.v. zijn eerdere opleiding(en) en werkervaringen snel de inhoud van waar het om gaat – of dient te gaan – te doorgronden. Hij heeft daarbij ook oog voor de proceskant van zaken en kan daar interventies op doen. Weet ontbrekende informatie makkelijk te vinden (binnen de organisatie, internet, binnen netwerk, e.d.). Beweegt zich bovendien makkelijk tussen mensen van uiteenlopende niveaus, gaat makkelijk de dialoog aan, is verbaal sterk en niet bang om waar nodig met respect voor anderen ook assertief te zijn. Schat andere medewerkers ook snel en goed in qua potentieel en weet daar zijn acties op af te stemmen. Heeft ruime bagage als het gaat om arbeidsvoorwaarden, functiewaardering en rechtspositie overheid, weet daarin ook snel te schakelen naar de praktijk en/of zich in specifieke onderwerpen te verdiepen. Heeft ook een goed gevoel voor het bestuurlijk proces en besluitvormingsprocessen op directie en MT niveau.”


“Alex heeft mij geholpen in een stormachtige periode in mijn ondernemerschap. Niet door oplossingen aan te dragen maar door te luisteren en samenvatten en daarna de juiste vragen te stellen. Ik kan Alex van harte aanbevelen voor uw organisatie.”

Reacties zijn gesloten.